Muren van Vilt laat je kennismaken met verschillende technieken voor het maken van vilt. Onze basisgrondstof is rauwe, onbewerkte schapenwol in natuurlijke kleuren. We maken kleine werkstukken (etuis, kleedjes, tasjes) met natte en droge technieken, en grote oppervlakken tot 16 m2 met behulp van paardenkracht. Meer informatie vind je hier.
Bouw zelf een platte handtrommel (sjamaantrommel), eigenhandig vanuit een zelf uitgezochte plank en bespannen met een zelfgekozen huid. PraktijkWerkplaats begeleidt je bij het zagen van de delen voor de ketel (het frame), en bij het bewerken en opspannen van het vel. Kijk hier voor informatie over onze werkwijze.
Advies en begeleiding bij het bewerken van natuurlijke materialen als hout, leer, been, hoorn en hertshoorn met handgereedschap (zaag, mes, beitel, burijn, rasp, schuurmiddelen, enz.) of machines (in Groningen bij de Stadswerkplaats). Neem contact op via het contactformulier of stuur een e-mail  naar contact@praktijkwerkplaats.nl als je daar belangstelling voor hebt.

sitebouw: Inuksuk 2018  -  sustainably hosted by STRATO