Groot vilt: met paardenkracht gerolde vloer- en wandkleden, tentmuren en andere grote oppervlakken tussen 4 en 16 m2.

  Groot vilt is puur natuur: 100% rauwe scheerwol van zeldzame oude schapenrassen, zoals het Drents en  Schoonebeeker Heideschaap, Mergellandschaap, Blauwe Texelaar of Zwartbles - verder niets. De kleden zijn opgebouwd op een grondlaag van gekaarde, langharige wol van heideschapen, sinds mensenheugenis beroemd om zijn warmte-isolerende eigenschappen en onverwoestbaarheid. De beeldzijde wordt afgewerkt met een decoratie van gekaarde en nog samenhangende wol in de kleuren van de schapen zelf: wit, zwart, en vele tinten grijs of bruin.

Als je wilt meehelpen bij het maken van Muren van Vilt, kijk dan in de agenda wanneer we er weer een gaan maken. Of neem zelf het initiatief voor het maken van een eigen kleed; lees hiernaast hoe dat werkt.

    Omdat wij kennisoverdracht belangrijker vinden dan productie, willen we gemotiveerde belangstellenden graag in dit oeroude ambacht inwerken. Als je zelf een groot kleed wilt maken, rekenen we de kostprijs van de wol, en een opslag voor de benodigde paarden- en menkracht. Je zorgt zelf voor de benodigde accomodatie voor het uitleggen van het kleed, en eventuele transporten van wol en kleed. Offertes vraag je aan met het contactformulier van PraktijkWerkplaats of per e-mail.

 

 

 

 

 

 

naar boven

sitebouw: Inuksuk 2018  -  sustainably hosted by STRATO