Wandelen en fietsen in De Olde Lantschup van het Drents Plateau: de stroomdalen van Aa's en Hunze en de noordelijke Hondsrug. Een landschap waar cultuur en natuur al duizenden jaren nauw met elkaar verweven zijn. Onze tochten zwerven door oeroud cultuurland en natuurgebied. Door bos en hei met vennen en beekdalen, langs hunebedden en grafheuvels, prehistorisch akker- en weideland, esdorpen en middeleeuwse kerkbrinken, dikke oude grensbomen, Drentse heideschapen en Schotse hooglanders, witte wieven, Ellert en Brammert... Klik hier voor een overzicht van routes en mogelijkheden.  
We noemen onze queeste de Tocht van de Stilte. Het is een meerdaagse rituele trektocht (max. 50 km) in de geest van een traditionele medicijnwandeling (walkabout). We maken dankbaar gebruik van de storingsvrije zone van Radiotelescoop Westerbork in de boswachterijen van Midden-Drenthe, waar gemotoriseerd verkeer, het gebruik van elektronische apparatuur en loslopend hondenvolk niet zijn toegestaan. Ook buiten de storingsvrije zone en in de aansluitende bossen is nauwelijks verkeer, en omdat we de enkele doorgaande fietspaden en toeristische wandelingen zoveel mogelijk vermijden, heb je de natuur vrijwel helemaal voor jezelf - enkele uitzonderingen als een boswachter, een enkele natuurliefhebber of een verdwaalde toerist daargelaten.
In de sectie Oertijd vind je informatie over de geschiedenis van de gebieden waar we wandelen en fietsen: het Nationaal Landschap Drentse Aa, Het Groote Zand en de boswachterijen van Midden-Drenthe. Je kunt doorklikken naar oude kaarten, een beschouwing over de geschiedenis van het landschap en fotopresentaties.  

naar boven

sitebouw: Inuksuk 2018  -  sustainably hosted by STRATO