Welkom in het virtueel portaal van PraktijkWerkplaats voor Sjamanisme

Hieronder vind je de ingangen naar informatie over achtergrond, geschiedenis en visie van PraktijkWerkplaats, naar wie wij zijn en wat wij willen, en natuurlijk naar onze programma's en activiteiten. De deuren gaan open door op de bijbehorende knoppen te klikken.

 

Startpagina sjamanisme

 Over wat sjamanisme (volgens ons) is, en over de zin ervan in de moderne tijd. Via deze pagina kun je verder surfen naar informatie over de verschillende soorten sjamaans werk die we doen.

Academia Šamanica

Start in september 2014 met een jaartraining Sjamaanse Basistechnieken: ritueel, klank- en trancewerk, zweethut, werken met de natuur en de voorouders, en meer. Deze link brengt je naar de AŠ website.

Natuurwerk

Een sjamaanse kijk op de natuur, het landschap en haar geschiedenis. Archeologische wandelingen en fietstochten langs oeroude sporen van de voorouders, medicijntochten in de klank en stilte van Moeder Natuur.

Ambacht

bouw je eigen sjamaantrom, ceremoniële instrumenten en krachtvoorwerpen. Ondersteuning en advies bij het vinden van de juiste grondstoffen: hout, steen, bot, huid, haar, wol, veren enzovoort - en bij de feitelijke bouw, het gebruik en onderhoud.

Presentaties

beeldverslagen en fotodocu's van activiteiten en projecten van PraktijkWerkplaats voor Sjamanisme. Voorbereiding voor en uitvoering van de Vuur en IJsceremonie (Groenland 2008-2009), Muren van Vilt, ceremonies in de zweethut en de geschiedenis van een bizonhoorn.

of ga direct naar:

Šaman - sjamanisme:

zweethut

ritueel

klank & trance

werken met de voorouders

PraktijkWerkplaats achtergrond, geschiedenis en visie

workshops en activiteiten

 

natuur:

ambacht:

wandel en fiets langs sporen van de voorouders

vind inspiratie in de omhulling van Moeder Natuur

bouw je eigen sjamaantrom en krachtvoorwerpen

krachtvoorwerpen zonder machines met onderdelen uit de natuur

over sjamanisme en prehistorie

waar we komen en wat we daar zien

verslag van dit proefproject

werkplaatsen en leveranciers

fondsenhoekje

Het in de lucht houden van onze activiteiten kost veel geld. We zijn op zoek naar mensen die ons ook financieel willen steunen. Op de tarievenpagina lees je hoe dat kan.

 

zie ook:

 

sitebouw: Inuksuk 2014  -  hosted by STRATO