Welkom in het portaal van PraktijkWerkplaats.
Om esthetische redenen is deze website niet geschikt gemaakt voor vertoning op de kleine beeldschermen van mobiele telefoons, compacte tablets of notebooks.
Rondsurfen doe je door te klikken op de foto-iconen. Veel plezier!

oude verhalen opnieuw verteld

PraktijkWerkplaats werkt mee aan bewust zijn in de complexiteit van de dagelijkse werkelijkheid.

PraktijkWerkplaats werkt met de natuur voor de natuur in de natuur. Cultuur, beschaving en het dagelijks leven zijn onlosmakelijk met die natuur verbonden.

PraktijkWerkplaats beschikt ook over expertise op het gebied van de ambachtelijke bewerking van natuurlijke grondstoffen zoals hout, wol (vilt), leer, huid, hoorn en hertshoorn, veren, vezels, klei en leem.

 

Ontwikkeling: van PraktijkWerkplaats voor Sjamanisme (1996) naar PraktijkWerkplaats.nl (2018). Klik rechts voor een korte samenvatting van onze geschiedenis.

Wandelen en fietsen in Noord- en Midden-Drenthe: de Olde Lantschup. Een oeroud, kleinschalig en gevarieerd cultuurlandschap vol natuur. Klik rechts voor informatie en routes.

Bouw onder begeleiding maar eigenhandig een trommel of ander (sjamaans) instrument. Vilt je eigen kleed(je), tas, etui of maak iets anders met handgereedschap uit natuurlijk materiaal. Klik rechts voor de mogelijkheden.

Individuele begeleiding en coaching met sjamaanse insteek, vertaald naar de moderne tijd. Individueel of (maximaal) één op twee. Klik rechts voor werkwijze en mogelijkheden.

  Weblog van Inuksuk Willem Deetman: De Beschaver, Menselijk Leven en de Kunst van Evenwicht. Essays over wat mensen 'beschaving' zijn gaan noemen en hoe dat zo gekomen is. Klik hier voor een korte presentatie, of in de surfkolom links om direct naar het weblog te gaan.  
      Rechtstreekse verbindingen naar:      

sitebouw: Inuksuk 2018  -  sustainably hosted by STRATO